AXUDA E SOPORTE
Xeración do currículum en branco [solucionado]

Ola, ante todo darche as grazas por poñer en disposición de todos este espléndido traballo que non so facilita a realización das programacións senón que ademais serve para melloralas e empregalas eficazmente.

Agora a dúbida, empecei a elaborar a programación de segundo de ESO de tecnoloxía e probei a xerar un documento para ver como iba quedando, pero todos os documentos que xero saénme en branco (so saen as cabeceiras), malia ter xa seleccionado por trimestres os estándares de aprendizaxe e escritos os procedementos e instrumentos de avaliación. A que pode deberse?
Grazas de antemán
Peregrina Pintos
IES O CASTRO - VIGO

Ola, ante todo darche as grazas por poñer en disposición de todos este espléndido traballo que non so facilita a realización das programacións senón que ademais serve para melloralas e empregalas eficazmente. Agora a dúbida, empecei a elaborar a programación de segundo de ESO de tecnoloxía e probei a xerar un documento para ver como iba quedando, pero todos os documentos que xero saénme en branco (so saen as cabeceiras), malia ter xa seleccionado por trimestres os estándares de aprendizaxe e escritos os procedementos e instrumentos de avaliación. A que pode deberse? Grazas de antemán Peregrina Pintos IES O CASTRO - VIGO

Ola e moitas grazas polos comentarios.

Acabo de probar a entrar co teu usuario e os documentos si se xeran correctamente (obviamente non saen os mínimos porque non están metidos)
PARA A PROGRAMACIÓN SEN AGRUPAR:
57c8b7595f89a.png

Se como dis, só che sae o encabezado, ten toda a pinta que quixeches xerar o informe AGRUPADO (que é o segundo botón que sae), que só serve se tes os instrumentos agrupados coa opción correspondente. Se non están "agrupados" os instrumentos sairá en branco.
No teu caso como non os tes agrupados tes que xera o documento sen agrupar.
57c8ba74a5be2.png

Para poder xerar o informe "agrupado" habería primeiro que agrupar os estándares por instrumentos (tal como se explica no manual) nestes botóns... No teu caso non os tes agrupados polo que só podes xerar o informe sen agrupar.
57c8b9e9ce859.png

Premeches o botón "PARA A PROGRAMACIÓN SEN AGRUPAR" OU "AGRUPADO".... ?

Se queres podes probar cun dos estándares "premendo esta opción de agrupar por instrumento", asígnalle un calquera e logo proba a xerar o modelo AGRUPADO, verás como agora si che sae este único estándar.

O feito de poñer directamente os instrumentos no campo correspondente non implica "que os agrupe logo automáticamente", porque ademais faría falta indicar un peso para cada grupo de instrumentos, por iso se emprega un botón específico (o que antes indicaba)

Existen así pois dúas formas de marcar os instrumentos:

  • a simple sen agrupar: (que é a que fixeches), onde se indica no campo correspondente os instrumentos de cada estándard, e logo pode xerarse o documento "sen agrupar", unha táboa cos estándares en orde.
  • agrupando por instrumentos (ou tipos que funciona de forma similar): Se se quere traballar con estándares agrupados por instrumentos o proceso sería ilos engadindo no botón que antes indicaba, e automáticamente se inserirá o instrumento que se escolla (ou varios) no campo correspondente... neste caso si se podería xerar tanto o documento sen agrupar como o documento agrupado.

O modelo agrupado saería deste xeito, cos estándares desordenados xa que aparecen en bloques por instrumentos (neste caso o peso de cada instrumento sae a cero por non o metín hehe que era para probar smile )
PARA A PROGRAMACIÓN AGRUPADO:
57c8bcf195b8c.png

Ola e moitas grazas polos comentarios. Acabo de probar a entrar co teu usuario e os documentos si se xeran correctamente (obviamente non saen os mínimos porque non están metidos) **PARA A PROGRAMACIÓN SEN AGRUPAR:** ![57c8b7595f89a.png](serve/attachment&path=57c8b7595f89a.png) Se como dis, só che sae o encabezado, ten toda a pinta que quixeches xerar o informe AGRUPADO (que é o segundo botón que sae), que só serve se tes os instrumentos agrupados coa opción correspondente. Se non están "agrupados" os instrumentos sairá en branco. No teu caso como non os tes agrupados tes que xera o documento sen agrupar. ![57c8ba74a5be2.png](serve/attachment&path=57c8ba74a5be2.png) Para poder xerar o informe "agrupado" habería primeiro que agrupar os estándares por instrumentos (tal como se explica no manual) nestes botóns... No teu caso non os tes agrupados polo que** só podes xerar o informe sen agrupar.** ![57c8b9e9ce859.png](serve/attachment&path=57c8b9e9ce859.png) Premeches o botón "PARA A PROGRAMACIÓN SEN AGRUPAR" OU "AGRUPADO".... ? Se queres podes probar cun dos estándares "premendo esta opción de agrupar por instrumento", asígnalle un calquera e logo proba a xerar o modelo AGRUPADO, verás como agora si che sae este único estándar. O feito de poñer directamente os instrumentos no campo correspondente non implica "que os agrupe logo automáticamente", porque ademais faría falta indicar un peso para cada grupo de instrumentos, por iso se emprega un botón específico (o que antes indicaba) Existen así pois dúas formas de marcar os instrumentos: - **a simple sen agrupar:** (que é a que fixeches), onde se indica no campo correspondente os instrumentos de cada estándard, e logo pode xerarse o documento "sen agrupar", unha táboa cos estándares en orde. - **agrupando por instrumentos** (ou tipos que funciona de forma similar): Se se quere traballar con estándares agrupados por instrumentos o proceso sería ilos engadindo no botón que antes indicaba, e automáticamente se inserirá o instrumento que se escolla (ou varios) no campo correspondente... neste caso si se podería xerar tanto o documento sen agrupar como o documento agrupado. O modelo agrupado saería deste xeito, cos estándares desordenados xa que aparecen en bloques por instrumentos (neste caso o peso de cada instrumento sae a cero por non o metín hehe que era para probar :recursos: ) **PARA A PROGRAMACIÓN AGRUPADO:** ![57c8bcf195b8c.png](serve/attachment&path=57c8bcf195b8c.png)

Óscar Abilleira Muñiz - Creador de recursoseducativos.net e PROGRÁMAME | oscarabilleira.com


Bos días:

Con respecto a este problema, comentar que a min sucédeme o mesmo; teño agrupados todos os estándares por tipo e por intrumento, e ambos informes son xerados en branco.

Grazas

Bos días: Con respecto a este problema, comentar que a min sucédeme o mesmo; teño agrupados todos os estándares por tipo e por intrumento, e ambos informes son xerados en branco. Grazas

Acabo de comprobalo co teu usuario tamén mdlafuente e pode xerarse sen problemas. Asegúrate de que tes escollido o cartafol onde tes agrupados os estándares para poder xerarlo.

57c937ce00db2.png

De feito non ten moito sentido ter un cartafol por área e nivel, cando nun mesmo cartafol podes meter tódalas áreas e niveis de modo que non teñas líos deste tipo.

Podes ver sempre o cartafol onde estás aquí:
57c939028b599.png

Acabo de comprobalo co teu usuario tamén mdlafuente e pode xerarse sen problemas. Asegúrate de que tes escollido o cartafol onde tes agrupados os estándares para poder xerarlo. ![57c937ce00db2.png](serve/attachment&path=57c937ce00db2.png) De feito non ten moito sentido ter un cartafol por área e nivel, cando nun mesmo cartafol podes meter tódalas áreas e niveis de modo que non teñas líos deste tipo. Podes ver sempre o cartafol onde estás aquí: ![57c939028b599.png](serve/attachment&path=57c939028b599.png)

Óscar Abilleira Muñiz - Creador de recursoseducativos.net e PROGRÁMAME | oscarabilleira.com


Óscar, grazas pola túa axuda e colaboración. Efectivamente tes toda a razón, pero o curioso é que xerando o informe empregando o navegador Firefox...os resultados aparecen en branco, mentres que empregando Safari ou Explorer non hai problema. Digo isto por se é do teu interese.

Grazas de novo.

Óscar, grazas pola túa axuda e colaboración. Efectivamente tes toda a razón, pero o curioso é que xerando o informe empregando o navegador Firefox...os resultados aparecen en branco, mentres que empregando Safari ou Explorer non hai problema. Digo isto por se é do teu interese. Grazas de novo.

Pois si, acabo de comprobalo, o problema era o navegador Firefox. O xeralo co navegador Chromium (é o que teño no meu linux) xa aparece completo.
Xenial, agora a enchelo.
Grazas a todos pola vosa axuda
Peregrina Pintos

Pois si, acabo de comprobalo, o problema era o navegador Firefox. O xeralo co navegador Chromium (é o que teño no meu linux) xa aparece completo. Xenial, agora a enchelo. Grazas a todos pola vosa axuda Peregrina Pintos

Tedes toda a razón hai un erro e non o xera en firefox... vou a ver que sucede para solucionalo.

Grazas por avisar

Tedes toda a razón hai un erro e non o xera en firefox... vou a ver que sucede para solucionalo. Grazas por avisar

Óscar Abilleira Muñiz - Creador de recursoseducativos.net e PROGRÁMAME | oscarabilleira.com


Xa está solucionado... era un problema coa actualización do firefox e como interpreta a codificación de valores como "1º".... que como non o "lía" exactamente así (por estar codificado noutro código de caracteres) non atopada nada na base de datos.

Xa está "parcheado" e agora funcionan todos os informes en firefox (onde por certo non só fallaba ese senón todos smile...

De novo se vedes que algún non aparece ou non funciona ben avisádeme para botarlle unha ollada, por se se me colou.

Enviei un correo avisando de que está solucionado.

Moitas grazas por avisar e pola colaboración.

Xa está solucionado... era un problema coa actualización do firefox e como interpreta a codificación de valores como "1º".... que como non o "lía" exactamente así (por estar codificado noutro código de caracteres) non atopada nada na base de datos. Xa está "parcheado" e agora funcionan todos os informes en firefox (onde por certo non só fallaba ese senón todos :)... De novo se vedes que algún non aparece ou non funciona ben avisádeme para botarlle unha ollada, por se se me colou. Enviei un correo avisando de que está solucionado. Moitas grazas por avisar e pola colaboración.

Óscar Abilleira Muñiz - Creador de recursoseducativos.net e PROGRÁMAME | oscarabilleira.com


Ola Óscar!!!!
a min pásame iso de que me sae en branco o modelo agrupado (cartafol 2016-17, 2º ESO, Te)... Xa probei con Firefox, Safari e Chrome...

(Que estarei facendo mal?? non o sei, porque noutras ocasións teño sacado o agrupado sen problemas...)

Sinto a lata que che dou... MILGRAZAS polo teu traballo EXCEPCIONAL e DESINTERESADO,

APERTAS

Ola Óscar!!!! a min pásame iso de que me sae en branco o modelo agrupado (cartafol 2016-17, 2º ESO, Te)... Xa probei con Firefox, Safari e Chrome... (Que estarei facendo mal?? non o sei, porque noutras ocasións teño sacado o agrupado sen problemas...) Sinto a lata que che dou... MILGRAZAS polo teu traballo EXCEPCIONAL e DESINTERESADO, APERTAS

Efectivamente había un erro, derivado do que arranxei con firefox, que non só lía mal o os valores do niveis (2º,3º...) sinón tamén cando os gardaba ó agregar instrumentos.

Agora xa está arranxado e debería saír ben o documento (de feito si que sae)... proba e dime smile

Grazas por avisar

Efectivamente había un erro, derivado do que arranxei con firefox, que non só lía mal o os valores do niveis (2º,3º...) sinón tamén cando os gardaba ó agregar instrumentos. Agora xa está arranxado e debería saír ben o documento (de feito si que sae)... proba e dime ;) Grazas por avisar

Óscar Abilleira Muñiz - Creador de recursoseducativos.net e PROGRÁMAME | oscarabilleira.com


929
9
4
vista previa
introducir alomenos 10 caracteres
ADVERTENCIA: Mencionaches %MENTIONS%, pero non poden ver esta mensaxe e non se se notificará
Gardando...
Gardado
Con elexido desmarcar temas amosar temas elexidos
Tódolas mensaxes deste tema serán borrado ?
Borrador pendente ... Fai click para reanudar a edición
Descartar borrador